ALTINYILDIZ KREŞ VE ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE OKUL KÜTÜPHANESİNDE KİTAP SEVGİSİ ÖĞRETİLİYOR.

Türkiye'nin örnek okulu Özel Altınyıldız Koleji bünyesinde bulunan bölgemizin ve ilimizin en büyük, en modern, en donanımlı ve en başarılı kreş ve anaokulu olan Özel Altınyıldız Kreş ve Anaokulunda öğrencilere kitap sevgisi ve okumanın önemi öğretiliyor.
Sınıflarımızda haftalık ders olarak bulunan Okuma saatinde öğrenciler, okul kütüphanesinde bulunan çokça kitaptan kendilerine uygun olanını seçerek resimlerini incelemekte ve anlatım çalışması yapmaktadırlar.
Kütüphanemizdeki çalışmalarımızla öğrencilerimizin renk, şekil, sayı ve temel kavramlar kazanmaları amaçlanır. Bunun yanında yapılan çalışmalar,algılama, dikkat, kelime dağarcığı arttırma, eşleştirme,gruplama, sıralama, karşılaştırma, el-göz koordinasyonu vb.bilişsel becerileri destekleyen etkinlikleri içerir.
Ayrıca öğretmenlerimiz tarafından öğrencilere çeşitli hikayeler okunur.Bununla birlikte hikaye tamamlama,hikaye oluşturma, hikayeye başlık bulma, okunan hikayeyi resimlendirme, çeşitli resimlere bakarak hikaye kurgulama, görsel okuma vb. çalışmalar yapılır.
"Altınyıldız Kreş ve Anaokulu; mutlu ve başarılı çocukların Okulu"