Hizmete girdiği 1998 yılında okul bahçesinde tek bir ağacın olmadığı kolejin bahçesinde ve ağaçlandırma alanında yüzlerce çam ağacı ve değişik türlerde ağaçlar büyüyor.

Öğrenciler, öğretmenler ve personeller tarafından büyük bir özenle yetiştirilen Altınyıldız Koleji Okul Ormanı öğrencilerde çevre bilincinin oluşmasına da büyük katkı sağlıyor.

Altınyıldız Koleji Okul Bahçesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Türkiye'nin En İyi Görünümlü ve Bakımlı Okul Bahçeleri “ arasında seçilmişti.

Altınyıldız Eğitim Kurumları Okul Kampüsünde oyun bahçeleri, dinlenme kamelyaları, görsel sanatlar çalışmalarının sergilendiği duvar resimleri yer almaktadır. Okul Ormanının tepesinde Milli birliğimizin ve  bağımsızlığımızın sembolü olan Türk Bayrağı dalgalanmaktadır.

Yalnızca dört duvar arasında eğitim yapmayan, öğrencilerini çevreyle uyum içerisinde yetiştiren Altınyıldız Koleji’nde her öğrenciye bir fidan diktiriliyor.

40.000 m2 lik bir alanda hizmet veren Kolejimizde dikilen ağaçların bakımına da büyük titizlik gösteriliyor.

2014 yılında Nevşehir’de ilk kez Yeşil Bayrak – Eko Okul Ödülünü kazanan Altınyıldız Koleji; gelecek nesillere daha iyi bir Nevşehir, daha iyi bir Kapadokya, daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir Dünya mirası bırakmayı hedeflemektedir.

Türkiye’nin Örnek Okulu Altınyıldız Koleji Kurucu,Yönetici, Öğretmen, Veli ve Öğrencilerini çevreye gösterdikleri duyarlılıktan dolayı kutluyoruz.