ALTINYILDIZ HALK OYUNLARI EKİBİ TRT’DE

39. TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği için Nevşehir’e gelen Dünya çocuklarından 3 ülkeyi aynı anda ağırlayan Altınyıldız İlköğretim Kurumunda Kardeşliğin çatısı altında bir araya gelen  dünya çocukların Dünya Barışı için Göreme’de korteje katıldılar.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu misafir alan öğrenciler ve Litvanya , Seyşeller ve Kosova'lı öğrencilerle birlikte, Altınyıldız İlköğretim Kurumu İzci Grubu,Altınyıldız İlköğretim Kurumu Halk Oyunları ekibi ve Altınyıldız İlköğretim Kurumu Jimnastik ekibi olarak yapılan Göreme’de yapılan Korteje katıldılar.Kortej sonrasında Altınyıldız İlköğretim Kurumu Halk Oyunları Ekibi TRT 1,TRT AVAZ,TRT ÇOCUK  ortak canlı yayınında gösterilerini tüm Türkiye’ye Sundular.Sunumlarının ardından Emre Aydın konserini dinleyen öğrenciler keyifli zamanlar geçirdiler.

TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği “YURTTA BARIŞ CİHANDA BARIŞ” ilkesi ile her yıl ortalama 40 ülkenin katılımıyla kutlanmaktadır.38 yıldır yaklaşık 150 değişik ülkeden 30.000 civarı çocuğun katıldığı şenlik,1979’dan 2000’e kadar başkent Ankara’da, daha sonraki yıllarda ise İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa, Konya, Gaziantep gibi Türkiye’nin çeşitli büyük şehirlerinde kutlanmıştır. Bu yıl Çocuk Şenliği, 18-26 Nisan 2017 tarihleri arasında Türkiye’nin en güzel illerinden biri olan Nevşehir’imizde gerçekleştirilmektedir.

Ekiplerimize,öğrencilerimiz ve yabancı konukları ağırlayan velilerimize çok teşekkür ediyoruz.