ALTINYÜREKLİLERDEN PEYGAMBER (S.A.V.) SEVGİSİ

ALTINYILDIZ EĞİTİM KURUMLARI LİSELERİNDE KUTLU DOĞUM PROGRAMI YAPILDI

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Kutlu Doğum haftası nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yılda da etkinlikler devam etmektedir.Bunlardan biride 25 Nisan Salı günü okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilmiştir.

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Nurettin Şahin ve Müzik öğretmenimiz Bekir Dündar tarafından hazırlanan ve sunulan bu program büyük bir ilgi ile izlenmiştir.

Salon dolusu idareci,öğretmen,veli ve öğrenci tarafından dikkat ve sevgiyle izlenen bu program çok etkili ve yararlı olmuştur.

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Mustafa Öz Bey’in Kuran tilavetiyle başlayan programımız;öğrencilerimizden Ali Kaan İşerio ve Gözde Ceren Zengin tarafından sunulmuştur.Öğrencilerimizden Nazlı Bozdağ,Ezginur Çelik,İkbal Bezeyen,Amine Sude Kaya,Onurhan Taşdemir tarafından okunan şiirler dinleyenleri  büyülercesine manevi bir haz vermiştir.

Yine öğrencilerimizden Batuhan Tercan,Beşirhan Yaşar,Gökçen Durmuş ve Melih Kızılkaya tarafından sunulan;peygamberimizden hatıralar yine izleyiciler tarafından dikkat,ilgi ve büyük bir sevgi ile can kulağı ile dinlemiş ve gönüllerde Allah ve Peygamber sevgisi ve bilinci coşmuştur.

Programı ve program şiir ve konuşmalarının hazırlayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Nurettin Şahin tarafından kısa bir konuşma yapılarak dinimizin ve Hz.Muhammed S.A.V’in temel özellikleri,kul hakkı,hukukun üstünlüğü,adalet ve güven konuları vurgulanmıştır.

Programın ilahiler bölümü de ise,Müzik öğretmenimiz Bekir Dündar’ın öncülüğünde çok duygulu ve sevgi dolu ilahiler dile getirilmiştir.

Özellikle öğrencilerimizin oluşturduğu koro ile birlikte öğrencilerimizden Abdullah Erkan Bilik,Merve Seçkin ve Sadakat Destan Çelebi  tarafından dile getirilen ilahiler dinleyenleri çok duygulandırmış ve göz yaşlarına boğmuştur.

Peygamber sevgisi ulvi bir sevgidir,bunu anlatan ilahiler ise çok güzeldir.Ama bunlar öğrencilerimizin güzel ses,saf ve temiz duygularıyla dile getirmesi ise dinleyicileri manevi hazzın zirvesine ulaştırmıştır.

Program,bu programın düzenlenmesini planlayan ve destekleyen Kurum Genel Müdürümüz Serhat İğdeciye,Okul Müdürü Özkan Kılınç ve Müdür Yardımcılarına,desteklerini ve ilgilerini esirgemeyen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederek son bulmuştur.

Bu programda Allah ve Peygamber sevgisi,İslamın temel konuları işlenerek çok yararlı ve verimli olmuştur.