2017 TEOG’DA ALTINYILDIZDAN 37 TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Altınyıldız İlköğretim kurumu 8.Sınıf öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı Ortak Sınavlar 2.TEOG’da 498 öğrenci 100 tam puan alarak ve 37 Türkiye 1.liği kazanarak yine kırılması zor bir rekora imza attılar.

LGS,OKS,SBS ve TEOG da Nevşehir'in yıllardır en başarılı okulu olan toplamda 25 Türkiye birinciliği kazanan Altınyıldız İlköğretim Kurumu resmi olmayan rakamlara göre 2017 2.TEOG sınavlarında 37 TÜRKİYE 1.liği daha kazandırarak  toplamda 62 TÜRKİYE 1.liği ile yine Türkiye’nin en başarılı okullarından biri olduğunu tekrar ortaya koymuştur.

26-27 Nisan Tarihlerinde yapılan 2.TEOG sınavlarında resmi olmayan sonuçlara göre

Türkçe dersinden   91 Altınyıldızlı öğrenci

Matematik dersinden 68 Altınyıldızlı öğrenci

Fen Bilimleri dersinden 78 Altınyıldızlı öğrenci

İnkilap Tarihi dersinden 97 Altınyıldızlı öğrenci

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 71 Altınyıldızlı öğrenci

İngilizce dersinden 93 Altınyıldızlı öğrenci soruların tamamını doğru cevaplamış ve toplamda 498 öğrenci 100 tam puan almaya aday olmuştur..

1.ve 2. TEOG sınavlarının toplamında ise 780 öğrenci 100 tam puan almaya ve 37 Altınyıldızlı Türkiye 1.si olmaya hak kazanmışlardır.

Yaptığı açıklamada  Kurum Müdürü Mehmet ERAVCI   ‘Teog  sınavına giren bütün öğrencileri tebrik ediyorum .Kurulduğu günden bugüne  Ortaöğretime geçiş sınavlarında 62 Türkiye Birinciliği elde eden  ve puan ortalamaları ile yıllardır Nevşehir 1.si ve Nevşehir’in eğitimdeki başarı çıtasını yükselten   Altınyıldız İlköğretim Kurumu , sadece öğretim alanında değil sosyo-kültürel alanlardaki başarılarılarıyla da Türkiye’nin Örnek okulu olmaya devam etmektedir.Bu başarılarda emeği geçen öğrencilerimize,öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür  ediyor ve başarılarının devamını diliyorum’.dedi.

Mezun ettiği 666 Öğrencisini Fen Lisesine ,  575 Öğrencisini Anadolu Lisesine  yerleştirmiş olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2016-2017 TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanması sonrasında da yine öğrencilerini Türkiye’nin  en çok tercih edilen okullarını kazandırmaya devam edecektir.Türkiye’nin en iyi okul kampüslerinden birine sahip olan Altınyıldız Eğitim  Kurumları öğrencilerine sunduğu mükemmel öğretim imkanları,sosyal yaşam alanlarıyla ‘Aklın ve Bilimin Işığında Türkiye’nin Geleceğini yetiştirmeye devam ediyor.