BU GURUR HEPİMİZİN DÜNYA 2.Sİ ALTINYILDIZLILAR COŞKUYLA KARŞILANDI

Altınyıldız Eğitim Kurumları Liseleri, YGS ve LYS başarılarına Ulusal ve Uluslararası Proje yarışmalarında yeni başarılar ekleyerek Dünya 2.si olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Aliya İzzetbegoviç Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında Dünya 2.si olan Altınyıldız Fen ve Anadolu Liseliler Nevşehir'de okullarında büyük bir coşku ve sevinçle karşılandı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen final gecesinde, Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda dereceye giren projeler açıklandı.  Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleşen gecede; Araştırma, Teknoloji ve Enerji Verimliliği adı altındaki 3 kategorinin birincilerine 15 bin TL, ikincilerine 10 bin TL, üçüncülere 5 bin TL, 4. ve 5.’lere ise bin TL ödül verildi.

12 Ülkeden 484 projenin yarıştığı bilim olimpiyatlarında Çörek otu yağı ile kanser tedavisinde çığır açacak projemizi Altınyıldız Fen Lisesinden Lara İÇAÇAN Altınyıldız Anadolu Lisesinden Ulaşcan KOZAN  hazırladı . Kimya öğretmenimiz Kader ÜNLÜ proje danışmanı olarak görev aldı.

Araştırma kategorisinde yarışmaya “ÇÖREK OTU YAĞI İLE İLİK KANSERİ (MULTİPL MİYELOM) TEDAVİSİ”adlı proje ile katılan Özel Altınyıldız Koleji  11. Sınıf öğrencileri Lara İÇAÇAN ve Ulaşcan KOZAN  Dünya 2.si seçilerek 10 bin TL ödülü kazanmışlardır.

TÜBİTAK ve çeşitli Üniversiteler tarafından Dünya 2.liği kazanan öğrencilerimize LYS'de ek puan ve Üniversite Başarı Bursları verileceği Yarışma jürisi tarafından açıklanmıştır.

Projemizin uluslararası yarışmalarda çeşitli sergilere davet edileceği ve Türkiye'yi temsil edeceği belirtilmiştir.

Öğretmen ve öğrencilerimizi kutlarız.