Hazırladıkları Projelerle Bilim Dünyasının umudu olan Altınyıldızlılar,Kanser araştırmalarına yeni bir boyut kazandırdılar.

Bugüne kadar Arsenikli suyu kabakçekirdeği  ile temizleme, ağır metalleri azaltma, görmeyenler için şehir içi sistemler geliştiren Gören Göz Projesi  gibi Projelere  imza atarak Türkiye ve Dünya dereceleri kazanan Altınyıldız Liselilerin,yeni projeleri Ulusal Basında ve Bilim dünyasında  büyük ilgi gördü.

12 Ülkeden 484 projenin yarıştığı bilim olimpiyatlarında Çörek otu yağı ile kanser tedavisinde çığır açacak projemizi Altınyıldız Fen Lisesinden Lara İÇAÇAN Altınyıldız Anadolu Lisesinden Ulaşcan KOZAN hazırladı.Kimya öğretmenimiz Kader ÜNLÜ proje danışmanı olarak görev aldı.

Araştırma kategorisinde yarışmaya “ÇÖREK OTU YAĞI İLE İLİK KANSERİ (MULTİPL MİYELOM) TEDAVİSİ”adlı proje ile katılan Özel Altınyıldız Koleji  11. Sınıf öğrencileri Lara İÇAÇAN ve Ulaşcan KOZAN  Dünya 2.si seçilerek 10 bin TL ödülü kazanmışlardır.

Proje için patent çalışmalarına başladıklarını belirten Kimya Öğretmeni Kader Ünlü, bundan sonraki amaçlarının, kanser hastalarının kemoterapi almadan çörek otu ile hastalıklarına çare bulmak olduğunu ifade etti.

Kimya Öğretmeni Kader ÜNLÜ, "Bana bu konuda destek veren Genel Müdürümüz Serhat İğdeci'ye,Okul Müdürümüz Özkan Kılınç'a, Yöneticilerimize,öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum."dedi.