ALTINYILDIZ YETİŞTİRİYOR,TÜRKİYE KAZANIYOR

2013 Yılında Altınyıldız Eğitim Kurumları Fen Lisesinden mezun olarak LYS’de Nevşehir İTÜ Uçak Mühendisliğini kazanan Tarık KESEKÇİ ve arkadaşlarının ekibi ABD’de düzenlenen ve Mars’ta görev yapacak robot yarışmasında, Bilim kategorisinde 4.oldu.

İTÜ Rover  Takımı “ALTINAY MARS KÂŞİFİ” isimli araçla Türkiye’yi yarışmada temsil etmiştir.

Kesekçi yarışma sonunda organizasyon komitesine gelecek yıl ki robot yarışmaların Türkiye’de, Kapadokya’da yapılasını önererek doğduğu yetiştiği toprakların tanıtımını ABD’de yapmıştır.

Kesekçi, kendisini kutlayan Altınyıldız Koleji Genel Müdürü Serhat İğdeci’ye “Bugünlere gelmemde büyük emeği olan Altınyıldız Koleji’ne ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum”dedi.

Altınyıldız Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizi,ailesini ve İTÜ Rover ekibini kutluyoruz.

Yetiştirdiğimiz öğrencilerin, bilimde,sanatta,sporda,kültürel alanlarda Türkiye’nin gururu olacak başarılara imza atmalarıyla onur duyuyoruz.

2017 LYS’ye katılan tüm öğrencilere başarılar diler, gelecekte Nevşehir ve Türkiye için yeni başarılar kazanmalarını dileriz.