ALTINYILDIZ LİSELERİ MATEMATİK ZÜMRESİ LYS-1 MATEMATİK SINAVINI DEĞERLENDİRDİ

Altınyıldız Koleji Matematik Zümresi, öğrencilerinden gelen bilgiler doğrultusunda LYS-1 ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında matematik alanında yapılan LYS-1,11.06.2017 Pazar günü tamamlandı.

Altınyıldız Koleji Matematik Zümresi LYS-1 ile ilgili genel değerlendirmeyi yaparak şunları belirttiler.

Altınyıldız Liseleri öğrencileri her yıl güçlü öğretmen kadromuzun üstün gayretleriyle Üniversite Sınavlarında çok başarılı sonuçlar almaktadır. Matematik alanında Türkiye ve Nevşehir genelinde net ortalamalarında öğrencilerimiz iyi bir seviyededir.

2017 LYS -1 sınavı, 2016 LYS-1’ den daha zor, daha ayırt edici ve seçici bir sınav oldu. Müfredat dışı soruların olması sınavın içeriğinden çok kapsamını tartışılmalı hale getirdi. Her yıl olduğu gibi LYS-1 üniversiteye yerleştirme sıralamalarında en etkili sınav olacaktır.

2017 LYS-1 MATEMATİK'TE 2 SORUNUN İPTAL EDİLMESİ GEREKİR.

LYS-1 Matematik sınavında müfredat dışı olan 2 sorunun iptal edilmesi gerekmektedir..

Uzayda Doğru ve Uzayda Düzlem denklemleriyle ilgili sorulan 2 soruda müfredatta olmayan kazanımlar istendiği için soruların kesinlikle iptal edilmesi gerekir. Çünkü 2013 tarihli matematik müfredatına göre uzayda doğru, düzlem ve küre denklemi, 12.sınıf matematik müfredatından çıkartılmıştır.

Altınyıldız matematik zümresi;

‘ Türkiye genelinde matematik net ortalaması düşebilir.2017 LYS-1 de Matematik ve Geometri soruları ilk kez aynı kitapçıkta yer aldı. Bilgi düzeyi ağır bir sınav olmuştur. Bu yıl soruların dağılımında geçmiş yıllara göre farklılık vardı. Matematikte ayırt edici düzeyde, yorum gücüne dayalı ve fazla işlem gerektiren sorular yer aldı.

Matematik testinde soruların bazıları ayırt edici düzeyde, yorum gücüne dayalı ve fazla işlem gerektiren sorulardı. Geometri soruları zordu şekil çizdirmeye yönelik soru yoktu. Katı cisim soruları zordu. .

Bu yıl ilk kez sorulan açık uçlu son üç soru üçgende açı, integral ve bölünebilme kuralından gelmiştir.

İntegral ve türev soruları geçmiş yıllardaki sınavlarla benzerlik göstermiştir..Olasılık, trigonometri ve polinom ve limit konularından sorulan sorular da seçiciydi.

2016 YGS ve LYS ile 2017 YGS’de öğrencilerimizin kazandığı üstün başarıların 2017LYS’de devam etmesini temenni ediyoruz.