Altınyıldız Kolejinde UNESCO FOTOĞRAF SINIFI ÇALIŞTAYI düzenleniyor.UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Kore Cumhuriyeti UNESCO Uluslar arası Anlayış için Eğitim Kategori 2 Merkezi İşbirliğinde Nevşehir’de Altınyıldız Koleji’nde Fotoğraf Sınıfı Çalıştayı gerçekleştirilecek.

Fotoğraf Sanatçıları, Koreli öğrenciler ve Altınyıldız Koleji öğrencileri ile birlikte UNESCO yetkilileri çalıştaya katılarak, Kapadokya Fotoğrafları çekimleri yapacaklar.Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğretim üyelerinin de çalıştaya destek verecekleri bildirildi.

UNESCO Milli Komisyon Başkanı Prof.Dr. M.Öcal OĞUZ, Altınyıldız Koleji Müdürlüğüne gönderdiği yazıda; ˝UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun görevleri arasında, sevgi, barış, ve hoşgörü çerçevesinde uluslar arası işbirliğini teşvik etmek, eğitim yoluyla kültürel mirasa duyarlılık oluşturmak ve evrensel vatandaşlığı güçlendirmek yer almaktadır.Bu amaca yönelik olarak UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Kore Cumhuriyetinin işbirliğinde Nevşehir’de gerçekleştirilecek Fotoğraf Sınıfı Çalıştayına Altınyıldız Kolejinin verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz.“ dedi.

Ayrıca UNESCO Türkiye Milli Komisyonu yetkililerinden Esra Hatipoğlu ve Burçer Cankurtaran Nevşehir Özel Altınyıldız Koleji’ni ziyaret ederek okul yöneticileri ve  öğrencilerle toplantı yapmışlardır.

Altınyıldız Koleji yönetici, öğretmen, ve öğrencilerine teşekkür eden UNESCO yetkilileri yapılacak çalıştaya katılacaklarını, programının uygun olması halinde sergiye UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ’un da katılacağını söylediler.

Ulusal ve Uluslar arası başarılarıyla Nevşehir’in ve Türkiye’nin gururu olan, Türkiye’nin Örnek Okulu Altınyıldız Koleji’nin başarılarının devamını dileriz.