ÖZEL  ALTINYILDIZ KOLEJİ'NDE  SAĞLIK EĞİTİMLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Özel Altınyıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri geçtiğimiz hafta 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle    ‘Diyabet -Diyabette Beslenme- Tedavisi’ konulu seminer düzenlendi.

Diyabet oluşumunun  nedenleri ,Diyabet  ile tahrip olan organlar ve komplikasyonlar,beslenme ve tedavinin diyabet hastalığında ne kadar önemli bir yeri olduğu bir kez daha vurgulandı. Beslenme tedavisinin temel hedefleri, İnsülin veya  diğer ilaçlar ve fiziksel aktivite düzeyi ile besin alımını dengeleyerek normale yakın kan şeker düzeyini sürdürmek için yapılması gerekenler aktarıldı.

Diyabet yani şeker hastalığı, çağımızın salgın halinde oluşan kronik bir hastalık olarak göze çarpmaktadır denildi.

Sağlık hizmetleri alan öğretmeni R.Erdem ÇETİN sunum ,gösteri,uygulama ve bilgilendirme sonucunda öğrenci ve öğretmenlerimizin sorularını cevapladı.

Ayrıca 16-22 Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında duvar gazetesi ,sınıflar arası bilgi yarışması etkinlikleri devam etmektedir.

Sağlık hizmetleri alan şefi Fatma TUZDELENER “Ağız ve Diş Sağlığı” konulu  bilgilendirme  semineri ile hem Diyabet hem de Ağız Diş Hastalıklarının insan yaşamında  Beyin-göz- kalp -böbrek- eklemler gibi yaşamsal önemi olan organlara zarar verdiğini vurgulayan seminer ile sağlığımıza değer vermenin önemine dikkat çekerek ,program sonunda hep birlikte  “ Günde 2 kez dişini fırçala - Hayata Sağlıkla Gülümse” sloganını seslendirdiler.