SEKSEN BİR İLİZ HEPİMİZ BİRİZ

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla hazırlanan projemiz e-Twinning projesi olup , bir amacı da yerli malı kullanma bilincini kazandırmak , geliştirmek ve bu konuda farkındalık yaratmaktır.

Proje kapsamında Türkiye geneli 81 ilde eş zamanlı “Poster Sergisi” açılacaktır.Sergide yer alacak posterler, her ilin proje sorumlu öğretmeni tarafından hazırlanmış olup Nevşehir poster tasarımı okulumuz 4-D sınıfı öğretmeni Sibel Özdil tarafından yapılmıştır.Poster bilgi ve görsel araştırması sınıfça yapılmıştır.

Poster Sergisi , Okulumuz da 13 Aralık 2017 günü saat:14.00 ‘da açılacaktır.

Nevşehir Türkiye'nin İç AnadoluBölgesinde yeralan tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Kapadokya'da turizm cenneti bir ildir.Eski adı 'muşkara' iken 18.yüzyılda 'yenikent' anlamındaki bugünkü adını almıştır.

NEVŞEHİR'İN YÖRESEL ÜRÜNLERİ

Kabak çekirdeği , Patates , Kuru kaymak , Köftür , Çömlek Fasülye , Aside tatlısı , Nevşehir Tava , Çömlek peyniri , Ponza(pomza) taşı , Sarıtaş , Ürgüp bebekleri , Avanos çömleği , Güvercin gübresi.

NEVŞEHİR’İN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ&DEĞERLERİ

Göreme Milli Parkı

Erciyes ve Hasan Dağı volkanik bölgesindedir.1985 yılında Unesco Dünya Mirası Listesine girmiştir.

Derinkuyu Yeraltı Şehri

Kapadokya’da 36 yer altı şehrinin en büyüğüdür.1967 yılında turizme açılmıştır.

Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi

1209-1271yılları arasında yaşamış olan Hacı Bektaş-ı Veli’nin türbesi Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bulunmaktadır.

Damat İbrahim Paşa Külliyesi

Lale Devri sadrazamı Damat İbrahim Paşa tarafından XVIII.yy yaptırılmıştır.Şehri canlı bir kültür alanı haline getirmiştir.

Bebek Müzesi

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafa Paşa köyünde 170 yıllık Sinasos Konağında kitreden yapılmış yaklaşık iki bin bebeği ziyaretçileri sergileyen Türkiye’nin ilk ve dünyanın temalı tek bebek müzesidir.

Peri Bacaları

Doğa harikası her mevsim başka bir güzelliğe bürünen peribacaları görülmeye değerdir.

Kızılırmak Sallanan Köprü

Türkiye’nin en uzun akarsuyu olan Kızılırmak Nevşehir il sınırlarından geçmektedir.Üzerinde bulunan sallanan asma köprüden mutlaka geçmelisiniz.

At Yetiştiriciliği

Eski pers dilinde Kapatuka (Güzel Atlar Ülkesi) olarak adlandırılan Kapadokya’nın incisi Nevşehir’de cins atlar yetiştirilmektedir.

Sıcak Hava Baloncuğu

Nevşehir’de 1988 yılında balon turizmi başlamıştır.Bugün yerli yabancı bir çok turistin ilgisini çekmektedir.Kapadokya’nın güzelliklerini kuşbakışı seyretmek isteyenler için kaçırılmayacak fırsattır.

Kozaklı Kaplıcaları

Türkiye’nin son yıllarda hızlı bir şekilde büyüyen ve gelişen en önemli termal turizm merkezlerinden biri haline gelen Kozaklı İlçemizdeki termal suyun insan sağlığına faydaları saymakla bitmez.