ALTINYILDIZ KREŞ VE ANAOKULUNDA ROBOT SERGİSİ AÇILDI

İlimizin örnek okulu olan Özel Altınyıldız Kreş ve Anaokulunda minik öğrencilerimiz yine farklı bir proje çalışması yaparak, farkındalık yaratmışlardır.
Anaokulumuzda 5-6 yaş grubu sınıflarımız "Hayatımızın içindeki gerçek robotlar" konusunu işlediler. Robotların nasıl yapıldığı, hangi alanlarda kullanıldığı ve kimler tarafından tasarlandığını öğrenen öğrencilerimiz, hayalindeki robotu tasarla ve tanıt etkinliği çerçevesinde artık mataryaller kullanarak hafta sonunda ailelerinden yardım alarak çok farklı, işlevsel robotlar tasarladılar. Büyük bir heyecanla robotlarını okula getiren öğrencilerimiz sınıflarında robotlarının sunumlarını yaparak, hangi alanlarda kullanıldığını, neler yapabildiğini anlattılar.
Bu etkinlikle çocuklarımızın yaratıcı düşünme becerisi, el becerilerini geliştirme, artık mataryalleri kullanma, hayal güçlerini geliştirmeleri ve veli katılımı hedeflenmiştir.
Çocukların tasarımları olan robotlar okulumuzda sergilenerek, gösterime sunulmuştur. Etkinliğimize katılan öğrencilerimize, emeği geçen bütün velilerimize ve çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.
"Altınyıldız Kreş ve Anaokulu; Mutlu çocukların okulu"