ALTINYILDIZDA YERLİ MALI KUTLAMALARI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu 1, 2,3. ve 4. Sınıf öğrenci ve öğretmenleri 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan “Yerli Malı ve Tutum Haftası”programını okulumuzda gerçekleştirdiler.

Atatürk’ün ‘Türk yurdu, Türk iktisadı,Türk eliyle,Türk tarihiyle yükselir.Türkler,TÜRK MALI alınız,TÜRK MALI kullanınız;Türk parası Türk toprağında kalsın’sözlerinden yola çıkan öğrencilerimiz günün anlam ve önemini belirttikten sonra Türk Malı olan yiyeceklerini yediler.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak ​Yerli malının önemine dikkat çekmek amacıyla geçtiğimiz hafta 81 İliz Hepimiz Biriz Projesi ile başlayan yerli malı kutlamaları , Altınyıldız İlkögretim Kurumunda  düzenlenen sergiyle tüm illerin tanıtımı yapıldı. 81 ilin kültürel özelliklerinin yer aldığı afişlerin sergilendiği etkinlikle öğrencilerin, illere göre öne çıkan ürünleri tanıması ve öğrenmesi amaçlandı. Sergi ile ülkede üretilen ürünler hakkında bilgi  aktarılırken öğrencilere, milli birlik ve beraberlik duygusu ve yerli malı ürünlerin tüketiminin önemi aktarılması hedeflenmişti ve sergiyle başlayan yerli malı haftası kutlama etkinlikleri öğrencilerimizin sınıflarında devam etti.

Yurdumuzun ekonomik bağımsızlığının korunması ve sürdürülebilir bir ekonomik alt yapı konusunda öneme sahip olan Yerli Malı Haftası’nın bir nostâlji değil,zorunluluk olduğunu vurguluyoruz ve “Yerli Malı ve Tutum Haftası”nı hatırlatmayı bir görev biliyoruz.