ALTINYILDIZ LEGO TAKIMINDAN BÖLGE DERECESİ

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Bilim Kahramanları derneği tarafından düzenlenen LEGO ROBOT  yarışmasına katıldılar ve İstanbul Bölge turnuvalarında 8.oldular.

Eğitimde Nevşehir’in öncü kuruluşu Altınyıldız İlköğretim Kurumu çağımızın en önemli derslerinden biri olan STEM ve KODLAMA derslerinde yetiştirdiği öğrencilerden 6.sınıf Öğrencilerimizden Halil Efe TANGÜLER,Mehmet Fatih ŞAHİN,Hüseyin Berkay ERGİN,Bahattin Batuhan BAŞ,Melih Utku YAĞCI,Yarkın FERALAN ve 8.Sınıf  öğrencimiz Kaan ÖZTÜRK ile birlikte Bilim kahramanları derneği tarafından düzenlenen Açık Yaş grubu FLL(First Lego League) Lego Robot yarışmasında için hafta sonu  İstanbul’da yarıştılar.Türkiye'nin bütün illerinde yaklaşık 600 katılımcının olduğu turnuvaları İstanbul Bölge yarışmasında 8.lik elde eden Altınyıldız İlköğretim Kurumu Takımı süreç içerisindeki edinimleri birlikte bir çok şeyi tecrübe etme fırsatı buldular.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak Bilişim Teknolojileri  dersinin yanı sıra çocuklarımıza doğru eğitimle ;bilgiyi,mantığı,farklı zorluklarda stratejik düşünme yeteneğiyle beraber geliştirmesini sağlayan algoritmik-mantıksal düşünme yeteneğiniortaya çıkarması Robotik-lego çalışmaları ile öğrencilerimizin teknoloji kullanımının yanı sıra  matematiksel işlemler konularında beceri kazanmalarını amaçladığımız STEM ve KODLAMA derslerimiz 2 yıldır devam etmektedir.Önümüzdeki yıllarda Ulusal ve Uluslararası derecelerle taçlandıracağımız bu başarımız  ve ilimizi okulumuzu bu ulusal yarışmada temsil ettikleri için tebrik ediyoruz takımımızı.