FEVZİ KARACA EĞİTİM MÜZESİ AÇILDI

Altınyıldız Koleji kurucularından emekli eğitimci Fevzi KARACA adına Eğitim Müzesi açıldı.

Nevşehir Valiliği onayı ile Mihriban Emin Günel Ortaokulu´nda kurulan "Fevzi Karaca Eğitim Müzesi" Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR, Altınyıldız Koleji Yönetim Kurulu BaşkanıSayın Ragıp Özaltın,Altınyıldız Koleji Yöneticileri ve Okul Müdürlerinin katılımıyla açıldı.

Mihriban Emin Günel Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Fevzi Karaca’nın özgeçmişi ve Köy Öğretmeni şiirinin okunmasından sonra, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR ve Fevzi KARACA birer konuşma yaptı.

FİB Haber Koordinatörü Fikret Çapacı, mezun olduğu okulun müdürü olan Fevzi Karaca ile anılarını paylaşarak kendisine teşekkür etti.

Salondaki programın tamamlanmasıyla müze açılışına geçildi. Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, Fevzi Karaca, Ragıp Özaltın ve Murat Demir Açılış kurdelesini kesti. Vali AKTAŞ, Eğitim Müzesi’nin açılışında emeği geçenleri kutlayarak, ilimize ve eğitim camiamıza hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Emekli eğitimci Fevzi Karaca; "Öğretmen ve Okul Müdürü olarak 37 yıllık hizmetim bulunmaktadır. 20 yıl Okul Müdürü olarak görev yaptığım Mihriban Emin Günel Ortaokulu´nda yer tahsis ederek Eğitim Müzesi´nin kuruluşunu destekleyen Eğitime ve eğitimciye önem veren, Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş’a, Millî Eğitim Müdürümüz Murat Demir’e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. “ dedi.

Açılıştan sonra müzeyi gezen Vali AKTAŞ ve protokol üyeleri geçmişi geleceğe bağlayan eğitim müzesi materyallerini inceledi ve Fevzi Karaca’dan bilgi aldı. Müzenin gezilmesinin ardından program sona erdi.

Altınyıldız Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Özaltın yaptığı açıklamada,

‘Halen Altınyıldız Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak eğitime desteği devam eden Fevzi KARACA’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Nevşehir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün eğitimciye vefa örneği olan FEVZİ KARACA EĞİTİM MÜZESİ nin tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum. Müzenin kurulmasında emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum. Dedi.