ALTINYILDIZDA ÇANAKKALE RUHU

Altınyıldız İlköğretim Kurumunda 18 Mart Çanakkale Zaferi esnasında Büyük Türk Milletinin bağımsızlığı ve bekası için şahadet mertebesine erişmiş tüm vatan evlatları 6.sınıf öğrencilerimizin hazırladığı program ile anıldı.

Bugün,103 yıl önce vatanımızı işgal, izzetimizi zelil etmek amacıyla birleşen yedi düvelin, bütün güç ve imkânlarıyla yaptıkları saldırılara karşı, şehadetleri dinin temeli olan ezanın, bu gök kubbede ilelebet yankılanması için yüz binlerce can vererek kazandığımız Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü. Vatan, millet, istiklal ve istikbal için seve seve can veren şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Program  öğrencilerimiz ve misafir velilerimiz tarafından büyük ilgi gördü.Programa Katılan Nevşehir Alay Komutanı Kurmay Kıdemli Albay YÜKSEL YİĞİT  ve Hacıbektaş Belediye başkanı Emekli Tuğ General ALİ RIZA SELMANPAKOĞLU programın duygu yüklü bir program olduğunu ve çok etkilendiklerini belirttiler.

Okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilen  tören 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal marşımızın okunması ile başladı.Öğrencilerimizin okuduğu şiir , orotoryo ve ardından canlandırmalarla devam eden programımız öğrencilerimizin  şehitlerimiz için yakılan türkülerin seslendirilmesi ile son buldu.

Programımızın hazırlanmasında emeği geçen 6.sınıf öğretmenlerimiz Derya Ünal,Ömer Köse,RukiyeNur Karacan,Eren Özhan ,Zehra Nayman ,Tamer Serdar Gözüm ,Bilgisayar Öğretmenimiz Canan Yüncü,Müzik Öğretmenimiz Sezgi Ceylan'a ,tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.