Özel Altınyıldız Fen Lisesi öğrencileri Ergün CEYLAN ve Dorukan KILINÇ tarafından hazırlanan Biyoloji Projesi Antalya’da Türkiye finallerinde.

Kayseri İlinde 49.su düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri arası Araştırma Projeleri Yarışmasında Bölge 1.si seçilerek Antalya da yapılan Türkiye Finallerine katılan projenin Danışmanlığı Altınyıldız Lisesi Müdürü Özkan Kılınç yapıyor. Altınyıldız Fen Liseli öğrencilerinin projesi Türkiye genelinde finale kalan toplam 219 proje ile Antalya’da sergileniyor.

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında finalleri Antalya’da başladı.

Bu yıl 49.su düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında, finalist olarak belirlenen projeler, 16-18 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya-Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenen Final Yarışması’nda sergileniyor. Projelere, ilgili jüri değerlendirmelerine göre her alanda Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Teşvik ödülleri verilecek. Ödül alan öğrencilere para ödülü ve başarı belgesi, öğretmenlerine para ödülü ve teşekkür belgeleri verilecek.  Etkinlik, 20 Nisan 2018 tarihinde saat 10.00’da aynı adreste yapılacak olan ödül töreniyle son bulacak.

Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Teknolojik Tasarım alanlarında düzenlenen yarışmalara, 18 Aralık 2017-17 Ocak 2018 tarihleri arasında toplam 16.181 proje başvurdu u yıl başvuran 24.320 öğrencinin 13.303’ü kız, 11.017’si erkek öğrenci oldu.

12-15 Mart 2018 tarihleri arasında Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul-Asya, İstanbul- Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezi ilde eş zamanlı olarak 1.200 proje sergilendi.Bu sergilerde her bir proje üç akademisyen tarafından değerlendirilerek alınan ortalama puanlara göre 219 proje finalist olarak belirlendi.

Antalya’da yapılan TÜBİTAK 49. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finallerinde Nevşehir ve Kayseri Bölge 1.si Altınyıldız Fen Lisesi’ne üstün başarılar diliyoruz.