BU GÜN DERSİMİZ VATAN SEVGİSİ

ALTINYILDIZLILAR AFRİN GAZİSİ DİDİNMEZ'İ ZİYARET ETTİ

Altınyıldız Eğitim Kurumları Liseleri öğrenci ve öğretmenlerinden bir grup Afrin Gazisi Uzman Çavuş Zeki Didinmez'i ziyaret etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nın 46. gününde yaralanan Afrin Gazisi Zeki Didinmez'e çiçek sunan Altınyıldız Liseliler ziyaretle ilgili duygularını yazarak kamuoyu ile paylaştılar.

Altınyıldız Liseleri 11/B Sınıfı öğrencilerinden;

Nur Sena Kurugöllü,Zeynep Turasan,Betül Cankat,Serhan Aslaner,Osman Can Öztürk,İlayda Akkay

Elif Sude Çetin'ın yazısı:

BU GÜN DERSİMİZ VATAN SEVGİSİ

"Türkiye Devleti, Ülkesi ve Milletiyle Bölünmez Bir Bütündür."

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzur ve güvenliği için gerçekleştirilen "Zeytin Dalı Operasyonu" sırasında sol bacağının dizden aşağısını kaybetmiş Afrin Gazimiz Zeki Didinmez'in evine bu gün misafir olduk.

Misafir olmanın sadece dört duvar arasında bulunmaktan ibaret olmadığını, bu ailenin kocaman kalbini bize açmasıyla anladık.Gazimizle tanışmadan önce annesinin sıcak bir kucaklamasıyla bizi karşılaması, hayatımız boyunca içimizde taşıyamayacağımız minnet ateşinin sönmeyecek bir kıvılcımı oldu.

1994 yılında doğmuş olan genç Gazimiz odaya tekerlekli sandalyeyle girdiğinde bizi güleryüzle karşıladı.Onun varlığı hepimizi yerimizden kaldırmaya yetmişti ama tekerlekli sandalyedeki bedeninden taşan ruhunun ağırlığını hiçbirimiz kaldıramazdık.

Onun konuşmaya başlamasıyla daha önce söylemeyi düşündüğümüz her şey bir anda önemini yitirdi.Sanki Gazimizin ağsından çıkan her kelime bizim boğazımızın düğümlenmesine yol açıyordu.

Gazi olmasına rağmen fırsatı olsa tereddüt etmeden silah arkadaşlarının yanına dönebilme arzusunu ve şehit olan arkadaşlarından bahsedilmesini dinlerken hepimizin gözleri doldu.

Biz sıcacık evlerimizde güven ve huzur içinde uyuyalım diye, onların 30-40 kiloluk sırt çantaları taşıyarak her güne uykusuz göğüs gerdiklerini duymak, hepimiz için çok ama çok duygusal bir andı.

Genç Gazimizin bize umut olan sözlerini, annesinin ve babasının sevgi dolu bakışlarını ve oğullarıyla duydukları gururu hiçbir zaman unutmayacağız.

Sormak istediğimiz ama soramadığımız sorularla oradan ayrılırken, şehit düşmüş arkadaşının fotoğrafı hafızamıza kazınmıştı.

Gözyaşı ile yazdığımız bu yazıda, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Ulusumuzun Kahraman Gazisine ve ailesine geçmiş olsun diliyoruz. Kahramanlarımızla biz büyük bir ulusuz, büyük bir devletiz.