ALTINYILDIZ LİSELİLER 2018 TÜBİTAKFİNALLERİNDE  TÜRKİYE DERECESİ KAZANDI.

TÜBİTAK LİSELER ARASI PROJE YARIŞMASINDA TEŞVİK ÖDÜLÜ ALTINYILDIZ KOLEJİNİN.

Özel Altınyıldız Fen Lisesi öğrencileri Ergün CEYLAN ve Dorukan KILINÇ tarafından hazırlanan Biyoloji Projesi Antalya’da Türkiye finallerinde Türkiye 4.lüğü, TÜBİTAK TEŞVİK ÖDÜLÜ kazandı.

49.su düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri arası Araştırma Projeleri Yarışmasında Bölge 1.si seçilerek Antalya da yapılan Türkiye Finallerine katılan projenin Danışmanlığı AltınyıldızLisesi Müdürü Özkan Kılınç yaptı.

Altınyıldız Fen Liseli öğrencilerinin projesi Türkiye genelinde finale kalan toplam 219 proje ile Antalya’da sergilendi. Jüri değerlendirmesi sonucu Teşvik ödülü kazanan Altınyıldız Liselileri kutluyoruz.

Bu yıl 49.su düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında, finalist olarak belirlenen projeler, 16-18 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya-Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenen Final Yarışması’nda sergilendi. Projelere, ilgili jüri değerlendirmelerine göre her alanda Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Türkiye Dördüncülüğü- Teşvik ödülleri verildi. Ödül alan öğrencilere para ödülü ve başarı belgesi, öğretmenlerine para ödülü ve teşekkür belgeleri verildi.  Etkinlik, 20 Nisan 2018 tarihinde saat 10.00’da aynı adreste yapılan ödül töreniyle son buldu.

Ödül törenine Nevşehir Vali Yardımcısı olarak görev yapmış olan, Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş de katıldı. Nevşehir Altınyıldız Koleji ekibiyle özel ilgilenen Sayın Ateş, tüm Nevşehirlilere selam ve saygılarını söyledi.

16.181 projeye başvuran 24.320 öğrenci arasında Türkiye 4.sü olan Altınyıldız Koleji öğrenci ve öğretmenlerini kutluyoruz.

2011 yılında TÜBİTAK Türkiye 1.liği,2018 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü kazanan projelere Danışmanlık yapan Özel Altınyıldız Koleji Müdürü Özkan Kılınç’a,Özel Altınyıldız Fen Lisesi öğrencileri Ergün CEYLAN ve Dorukan KILINÇ teşekkür ederiz.