ALTINYILDIZLILAR ÇANAKKALE’DE

27 Nisan Cuma  günü saat 21.00 de yola çıkan  Altınyıldız İlköğretim Kurumu 6 , 7 ve 8.Sınıf öğrenci ve öğretmenleri ,öğrencilerimize ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtarak tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla yaptığımız  kültürel gezilerimiz  6 , 7 ve 8.sınıf öğrencilerimizin katılımı ile 30 Nisan Pazartesi tamamlanmıştır.

Her yıl düzenli olarak ülkemizin farklı yerlerine gerçekleştirdiğimiz gezilerimizin bu yıl ki programı Bursa, Çanakkale ve Konya gezisi ile gerçekleşmiştir.

Gezimizin ilk gününde öğrencilerimiz Bursa da Osmanlı mirasının göz dolduran Yıldırım Beyazıt’ın istediği üzerine yaptırılan Ulu Cami,Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbeleri, Osmanlı İmparatorluğu topçu Kalesini gezmişlerdir.

Gezimizin ikinci gününde ise,insanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yapıldığı Türk tarihinin dönemlerinden birinin yaşadığı büyük imkânsızlıklar içinde verilen çetin mücadelenin yaşandığı,her yerin şehitlerimizle süslendiği Çanakkale öğrencilerimize tanıtılmıştır.

Gezimizin son gününde ise Konya Mevlana müzesi gezilerek,atalarının tarihin her evresinde yaptığı gibi barışı, adaleti ilke edinmiş bir anlayışla destan yazan atalarının önünde bir kez daha saygı ve minnetle eğilen Özel Altınyıldız İlköğretim Kurumu 6 , 7 ve 8.sınıf öğrencileri bu şanlı yürüyüşün, kutlu gezisini tamamlayarak Nevşehir’e dönmüşlerdir.

Gezimize katılan öğrenci ,öğretmen ve  personelimize teşekkür ediyoruz.