Altınyıldızlı Öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Semineri

Ortodonti Uzmanı Uzman Diş Hekimi Sayın Zehra Uz 09.05.2018 Çarşamba günü Özel Altınyıldız Koleji Eğitim Kurumlarında 9. Ve 10. Sınıf öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı üzerine seminer vererek öğrencilere etkili diş fırçalama tekniklerinden bahsetti. Oldukça verimli geçen seminerde; ağız ve diş sağlığı, ağız bakımının önemi, diş fırçalama teknikleri,diş çürükleri ve tedavisi,diş çürüklerinin yol açtığı hastalıklar gibi konularda bilgiler verildi. Öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılaşılan seminerde ortdodonti uzmanı Uzm. Dt. Zehra Uz diş hekimliği eğitim süreci ve ortodonti uzmanlığı hakkında da bilgiler vererek öğrencilerin üniversite sınavı öncesinde diş hekimliği mesleğini yakından tanımalarını sağladı. Seminerde, ortodontik tedavi çeşitleri, ortodontik tedavi öncesinde yapılması gerekenler, ortodontik tedavi süreci hakkında da bilgiler veren Uzm. Dt. Zehra Uz, ortodontik tedavinin herhangi bir yaş sınırının olmadığını, diş ve diş eti sağlığı ideal olan her yaştaki bireyin ortodontik tedavi yaptırabileceğini vurguladı. Ayrıca Uzm.Dt. Zehra Uz Ağız ve diş sağlığı toplumumuzda en önemli problemlerden biridir, bu nedenle diş fırçalama alışkanlığını çocuklarımıza erken yaşlarda kazandırmalıyız. Bu amaçla yola çıkan,öğrencilerine değer veren ve okullarına davet ederek bana da bu fırsatı veren Altınyıldız Koleji Eğitim Kurumlarına teşekkür ediyorum diyerek ağız hijyeninin ne kadar önemli olduğunu vurguladı.  Seminer öğrencilerin merak ettikleri soruların cevaplandırılması ile son buldu. Sayın Uzm. Dt. Zehra Uz’a bu güzel sunum ve verdiği bilgilerden dolayı Altınyıldız Koleji ailesi olarak bizlerde teşekkür ederiz.