ALTINYILDIZLILARDAN MUHTEŞEM  20.YIL MEZUNİYET TÖRENİ

2017-2018  Eğitim Öğretim Yılı 8.sınıflar 20.Dönem Mezuniyet Töreni Altınyıldız İlköğretim Kurumu Konferans salonunda ,büyük bir coşkuyla düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından 8.sınıf öğrencilerimiz adına  ALİ BATUĞ YILDIZ’IN  mezuniyet konuşması ile başlayan programımız Altınyıldız İlköğretim Kurumu Jimnastik ekibi ve   halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından sınıflarımızın hazırladığı dansı gösterisi izleyenlere sunuldu. Öğretmenlerimiz adına konuşmalarını ise  8. Sınıflar Zümre Başkanı ve Matematik Öğretmenimiz Sayın YAHYA ŞAHİN  yaptı.

Minikler Tırmanma Türkiye Şampiyonasında Altınyıldız İlköğretim Kurumu  öğrencimiz  Mustafa Sacit SÜMER TÜRKİYE 1.si, olmuştur. Öğrencimiz Türk Milli Takımına seçilerek ülkemizi Balkan şampiyonasında temsil etmiş ve Balkan 7.liği elde etmiştir Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencisi Gökay NURAY  Bilecik İlinde yapılan Akıl Oyunları yarışmasında Türkiye 2.si olmuştur Altınyıldız ilköğretim Kurumu öğrencisi Gökçen YAMANGİL 29.Ömer Seyfettin Öykü  yarışmasında Türkiye 3.sü olmuştur Özel Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencilerinden Edibe Eylül Çengel Antalya'da yapılan kızlar satranç şampiyonasında Türkiye 3. sü olarak Milli Takıma seçilmiştir  Altınyıldız ilköğretim Kurumu öğrencisi Bahadır KART Minikler Tırmanma Türkiye Şampiyonasında  TÜRKİYE 3.sü olmuştur.Öğrencilerimize düzenlenen törende altın ödülleri Kurum Müdürümüz Sayın MEHMET ERAVCI tarafından verilmiştir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri TÜBİTAK Tarafından Düzenlenen 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasında 3 Matematik(REYYAN  SONUGELEN, NİLHAN ASLANER ENES OLGUN,EMRE CANKAT) ve  3 Fen bilimleri (GÜNER İNCE,ARDA FİDAN,EYLÜL KÖSEN) projesiyle okulumuzu ve ilimizi, Kayseri Bölge Sergisinde temsil etmiştir.Öğrencilerimize törende başarı plaketleri öğretmeleri tarafından sunulmuştur. Altınyıldız İlköğretim Kurumu, yarışmaya toplamda  126 araştırma projesi ile katılarak bölge birincisi okul olmuştur.

Kanguru Matematik Yarışması, Tales Matematik Yarışması ve Türkiye Zeka Vakfı Genel Yetenek Yarışmalarında(AYŞE YILMAZ,BERKAY NURAY,DENİZ ADIGÜZEL,MEHMET KEREM ÖLMEZ,ELİF DÖŞEYEN,YARKIN FERALAN,ZAFER BARTU KÖKSAL,BERRA EKİM ÖĞÜTGEN,GÖKAY NURAY,FUAT ALTIOK,DOĞUKAN BARAN TAŞ)    finale kalan ve bu ay içerisinde yapılacak yarışmalarda okulumuzu ve ilimizi  temsil edecek öğrencilerimize başarı plaketleri öğretmeleri tarafından sunuldu.

2017-2018 eğitim öğretim yılında ALTINYILDIZ İLKÖĞRETİM KURUMU ÖĞRENCİLERİ bireysel ve takım yarışmalarında,

2 Türkiye 1.liği

3 Türkiye 2.liği

3 Türkiye 3.lüğü

1 Balkan 7. liği

1 Bölge 1.liği

2 Bölge 3.lüğü

1 Bölge 8. liği

44 İl 1. liği

11 il 2. liği

17 il 3. Lüğü elde etmişlerdir.Bizleri onurlandıran bu   dereceleri  kazanarak okulumuzu ve ilimizi bölge müsabakalarında temsil etmişlerdir. Okulumuz basketbol,futbol, jimnastik,futsal,kort tenisi, satranç, voleybol,masa tenisi ,tırmanma ve yüzme  takımları da yapılan programda tebrik edildi.

Altınyıldız İlköğretim Kurumundan mezun olan öğrencilerimizin  diplomaları öğretmenleri tarafından verilirken ,Öğrencilerimizin Plaketleri anneleri tarafından verildi.Diploma ve Plaketlerini alan 148 Altınyürekli  öğrencimiz günün anısına hazırladıkları Türklüğün Destanı Oratoryosu  ve Veda Andından sonra  büyük bir coşku ile söylenen 10.Yıl Marşı eşliğinde kep atma törenini gerçekleştirdiler.

148 Öğrencimizi Mezun ettiğimiz Törenimizde bize hem hüznü hem mutluluğu bir arada yaşatan Türkiye’nin en güzel okullarına  yerleşecek olan öğrencilerimize bundan sonraki eğitim –öğretim hayatlarında başarılar diliyor,öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerimizi,idarecilerimizi ve öğrencilerimize her zaman büyük destek olan öğrenci velilerimizi kutluyoruz.