ALTINYILDIZDAN 20.YILDA 15 TÜRKİYE 3 BÖLGE 83 İL DERECESİ

Türkiye’nin Örnek Okulu Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak, eğitim öğretimde 20. yılımızı  başarılarla süsleyip tamamlıyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 2017-2018 öğretim yılında Altınyıldız İlköğretim Kurumu alın teri ve özveriyi çağdaş eğitim yöntemleri ile birleştirerek Türkiye'de eğitimin parlayan yıldızı olmuştur. Öğrencilerimiz bu öğretim yılı ulusal ve uluslararası yarışmalarda  15 TÜRKİYE DERCESİNE 83 İL DERECESİNE imzalarını atmışlardır.

Öğrencilerimiz yıl içerisinde ilimizde  ve bölgelerde düzenlenen

-Stem-Kodlama

-Resim

-Şiir

-Kompozisyon

-Satranç

-Futbol

-Basketbol

-Voleybol

-Masa tenisi

-Kort Tenisi

-Jimnastik

branşlarında toplamda

2 Türkiye 2.liği

3 Türkiye 2.liği

3  Türkiye 3.lüğü

2 Türkiye Mansiyon

1 Türkiye 8.liği

1 Türkiye 2.liği olmak üzere toplam 15 Türkiye  derecesi elde etmişlerdir.

1 Balkan 7. liği

1 Bölge 1.liği

2 Bölge 3.lüğü

1 Bölge 8. liği

47 İl 1. liği

19 il 2. liği

17 il 3. lüğü  olmak üzere toplam 87 il  derecesi elde etmişlerdir.

Aklın ve bilimin ışığında  Türkiye'nin geleceğini  yetiştirme ilkesi ile proje ve araştırmalara büyük önem  veren Altınyıldız İlköğretim Kurumu, TÜBİTAK Tarafından Düzenlenen 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasına katılmıştır3 Matematik ve  3 Fen bilimleri projesiyle okulumuzu ve ilimizi, Kayseri Bölge Sergisinde temsil etmiştir. Altınyıldız İlköğretim Kurumu, yarışmaya toplamda  126 araştırma projesi ile katılarak bölge birincisi okul olmuştur.

Özel Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak Türk Milli Eğitim sistemine katkıda bulunmak amacıyla İlkokul 4. sınıf öğrencileri  arasında il geneli matematik olimpiyat yarışması düzenlenmiş ve yarışma  612 öğrencinin katımı ile okulumuzda  gerçekleşmiştir Ayrıca Uluslararası düzeyde 80 ülkede  düzenlenen Kanguru matematik yarışmasına okulumuz ev sahipliği yapmıştır

Kanguru Matematik Yarışması, Tales Matematik Yarışması ve Türkiye Zeka Vakfı Genel Yetenek Yarışmalarında finale kalan 9 öğrencimiz bizi en iyi şekilde temsil etmiştir.

Bu yıl 9.sunu düzenleyerek geleneksel  hale getirdiğimiz kitap şenliklerimizde ; şimdiye kadar 54 seçkin yazar ve şairimizi ağırladık. Şenliklerimizle, çocuklarımızın daha ilkokul sıralarında yazarlarla tanışıp üretken birer birey olmalarını  ve okuma alışkanlığı  kazanmalarını hedefledik.

Altınyıldız İlköğretim Kurumunda okulumuz 20.yıl etkinlikleri kapsamında ''Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık'' temalı panorama sergisi açıldı.Kurtuluş Savaşımızı anlatan panorama sergisinde Cumhuriyetimizi canı pahasına savunmuş askerlerimiz,askerlerimizin kullandıkları teçhizatlar ve askerlerimizin mektupları yer almakta olup Cumhuriyetin 94 yıl önce nasıl kazanıldığını öğrencilerimize yaşatarak anlatmak istedik.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu kurulduğu günden bugüne Ortaöğretime geçiş sınavlarında 60 Türkiye 1.liği  elde etmiş ve okul puan ortalamaları ile yıllardır Nevşehir 1.si okul olmuştur.Elde ettiği sınav  puan ortalamaları ile akademik olarak,sosyo-kültürel alanlardaki başarıları ve  Türkiye’nin en iyi okul kampüslerinden birine sahip olan Altınyıldız Eğitim  Kurumları öğrencilerine sunduğu mükemmel öğretim imkanları,sosyal yaşam alanlarıyla ‘Aklın ve Bilimin Işığında’ Türkiye’nin geleceğini yetiştirmeye devam ediyor ve Nevşehir'in ve Türkiye'nin öncü okulu olmaya devam etmektedir.

BAŞARILARIMIZDA EMEĞİ GEÇEN  ÖĞRENCİ ,ÖĞRETMEN VE VELİLERİMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYOR ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ.