TALES TÜRKİYE 8.Sİ ÖDÜLÜNÜ ALDI

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri  Mart ayında yapılan  Ulusal  Tales  Matematik Olimpiyatlarında öğrencimiz Türkiye finallerine kalmaya hak kazanmıştı. ÖğrencimizFUAT ALTIOK 48.000 kişini katıldığı yarışmalarda Türkiye 8.si olmuştu.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencisi Tales  matematik Yarışması Türkiye 8.siFUAT ALTIOK bugün Kurumumuza ulaşan hediyelerini Kurum Müdürümüz Sayın MEHMET ERAVCI’dan aldı.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu  eğitimde yenilikçilik ilkesinden ve öğrencilerin  muhakeme etme, araştırma ve sorgulama becerileri ile matematik zekalarını ön plana çıkaran,  Doğanın dili tüm akademik branşların temelini oluşturan matematik biliminin sevdirilmesini ve özendirilmesini, ulusal düzeyde ortak bir matematik kültürünün oluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, yaratıcı matematik düşünce sistemlerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla yapılan Ulusal düzeyde düzenlenen Tales  matematik yarışmasında öğrencimiz Türkiye 8.si olmuştur.

Bizleri onurlandıran  bu başarısından dolayı öğrencimizi ve yetiştiren öğretmenlerimizi  tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.