Altınyıldız İlköğretim Kurumunda Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası ikinci sınıf öğrencilerinin hazırladığı şiir, şarkı ve gösteriler ile kutlandı. Türk malları haftasının sadece yiyecek üretmek olmadığı her türlü teknolojik ürünlerin de yerlisinin üretilmesi ve kullanılması gerektiği vurgulandı. Altınyıldız İlköğretim Kurumunda geleceğin büyükleri bugünün çocuklarına bilinçli olmaları için öğrenci, öğretmen ve velilerin hep birlikte kutladıkları Türk malları haftasıyla ülkemizde üretilen ürünleri kullanmanın önemi anlatıldı.

Atatürk 18.02.1923 tarihinde İzmir İktisat Kongre’sinde bağımsızlığımızı korumak için yerli malları üretmemizi ve bunları kullanmamız gerektiğini belirtmiştir. Böylece aralık ayının üçüncü haftası ’Yerli Malı Haftası’ olarak kutlanmaya başlanmıştır. 1993 yılında bu haftanın adı ‘’Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’’ olarak değiştirilmiştir.