TÜRÇEV (Türkiye Çevre Vakfı)  tarafından yürütülen Eko-Okullar Programı Koordinatör Öğretmenler Ulusal Semineri’nin 15.si 26–28 Aralık 2014 tarihlerinde, Antalya'da gerçekleştirildi. Antalya valisi, Milli Eğitim Müdürü, Muratpaşa Belediye Başkanı gibi protokol üyelerinin açılış konuşmaları ile başlayan seminer Türkiye’nin değişik yerlerinde çevrenin korunmasına yönelik faaliyetler yürüten okulların paylaşımları ve çalıştaylar ile devam etti.

Eko –okul programının 4.yılında olan Yeşil Bayrak sahibi okulumuzu eko-okul faaliyetleri koordinatör öğretmenimiz Vesile DEĞERLİER temsil etti. Seminerde biyolojik çeşitlilik konusunun çalışıldığı 2014-2015 Eğitim öğretim yılı etkinliklerinin tanıtımının yapıldığı stantlar kuruldu. Öğrencilerimizin yaptığı görsel sanatlar ürünlerinin, pil, kağıt, pet şişe toplama kampanyamızın, organik ürünler yetiştirdiğimiz hobi bahçemizin tanıtıldığı stantlarımıza gün boyu yoğun ilgi gösterildi. Seminerde tüketim alışkanlıklarımızın dünyaya verdiği zarara dikkat çekmek için yürüttüğümüz EKOLOJİK AYAK İZİ Projemizin poster ve broşürlerinin de dağıtımı yapıldı.

Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Program, çevre için yapılan bütünsel bir okul faaliyetini kapsar ve uygulandığı okullardaki başarısı, okul müdürü başta olmak üzere okul idaresinin ve öğretmenlerinin ilgisine bağlıdır. Eko-Okullar programındaki en önemli ve bütünleştirici etken ise öğrenci katılımıdır. Komitenin yerel halkı ve yöneticileri bilinçlendirme çabaları ise öğrencilerde diyalog kurabilme becerilerini geliştirmeyi ve iyi bir yurttaşlık eğitimini sağlar.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmanın gayreti içerisindeyiz. Bu amaca yönelik her türlü projeyi destekliyoruz. Eko – okul projesinde emeğini esirgemeyen başta fen bilgisi öğretmenimiz Vesile Değerlier olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.