Altınyıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Hemşirelik alanı öğrencileri “18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” nedeniyle öğretmenleriyle birlikte  yaşlılarımızı evlerinde ziyaret ettiler.Ellerini öpüp, hallerini sorarak ,ellerinden geldiğince aldıkları mesleki eğitimi de göz önünde tutarak evde bakım hizmetleri kapsamında gerekli işlem,bakım ve bilgilendirmeler yaptılar.

Müdür yardımcısı Türkan YAVUZ;Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir, bu aynı zamanda büyüklerimize karşı  bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı olmaları  gerekir dedi.Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık dönemi, hayatın çok özel bir dönem olduğunu  ifade etti.

Danışman öğretmenleri Hanife AKKAŞ ,Bilge ÇOPUR ve hemşirelik alanı 10.sınıflardan  bir grup öğrenci ile büyüklerimizi  evlerinde ziyaret ettiler ve sınıflarda yaşlılarımıza karşı saygı konusunda eğitimler yapılarak her öğrenci kendi çevresindeki yaşlıları ziyaret ederek toplumsal duyarlılık ve  sosyal sorumluluk oluşturulmasına  katkı sağlandı.