ALTINYILDIZ KOLEJİNDE GENÇLİK VE GÜVENLİ GELECEK KONFERANSI

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde  Lise öğrencilerine yönelik olarak "Gençlik ve Güvenli Gelecek" konferansı Altınyıldız Liselerinde yapıldı.

Nevşehir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü,Bilgilendirme ve Önleme Büro Amirliğinden Başpolis Mustafa İPEKÇİ, Özel Altınyıldız Kolejinde öğrencilere "Terörle Mücadele" konferansı verdi.

Gençlik ve Güvenli Gelecek  Konulu Konferansta Terör ve Terörizim hakkında önleyici bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

Film ve Slayt sunumlarıyla gerçekleştirilen konferans öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Altınyıldız Koleji Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde Başpolis Mustafa İPEKÇİ, terör örgütlerinin 14-25 yaş grubundaki gençleri kazanmak için uyguladığı yöntemleri anlattı. İPEKÇİ, terör örgütlerinin aile yapısı ve ekonomik durumunda olumsuzluklar olan öğrencileri eylemlere hazırladıklarını kaydetti.

Türkiye'de bugüne kadar 95 bini aşkın insanın terör olayları nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatan İPEKÇİ, "Terör bir insanlık suçudur. Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Örgütlerin insan gücü kazanmak için uyguladıkları senaryolara karşı dikkatli olmalısınız.Aynı zamanda Terörle Mücadele konusunda öğrencilerin bilgilendirilmesinde büyük katkı sağlayan  Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ,Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, Altınyıldız Koleji Yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ederim. " diye konuştu.

Mustafa İPEKÇİ'nin konferansının ardında Altınyıldız Koleji öğrencileri öğrenciler tarafından anı ve istek defterine düşüncelerini yazan öğrenciler  Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele konusunda gençler için  düzenlemiş olduğu bu seminerlerin çok faydalı olduğunu belirttiler.

Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle anan öğrenciler programdan çok etkilendiklerini söylediler.

Programın sonunda Başpolis Mustafa İPEKÇİ'ye Genel Müdür Serhat İĞDECİ ve Müdür Yardımcısı Korhan ASLANER tarafından teşekkür plaketi verildi.