Nevşehirde Eğitim Öğretim Desteği Almaya Hak Kazanan Öğrencilerin En Çok Tercih Ettikleri Özel Okul Altınyıldız Eğitim Kurumları Oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Altınyıldız Kolejinde 400 Öğrenciye Eğitim -Öğretim Desteği Verilecek.

Eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin özel okullara yaptıkları tercih sonuçları açıklandı. Altınyıldız Koleji Nevşehir’de en çok destek alacak özel okul oldu.

Eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin özel okullara yaptıkları tercih sonuçları, "www.meb.gov.tr" adresinden açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından özel okulda okumak için eğitim-öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin tercih sonuçları açıklandı.

MEB tarafından özel okul teşvik başvurusu kabul edilen öğrencilerin özel okul tercih başvuruları sona ermişti. Bakanlık, özel okul tercihi yapan öğrencilerin sonuçlarını, MEB'in resmi internet sitesi "www.meb.gov.tr" adresinden yayımladı. Tercihleri neticesinde bir özel okula yerleşen öğrencilerin 18 Eylül'e kadar kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekiyor.

Daha önce duyurulan takvime göre, yedek öğrenci kayıtları 19 Eylül Cuma günü ilan edilip, 22-30 Eylül'de kayıtlar gerçekleştirilecek.

Başvuru yapamayan öğrencilerin velileri ise 2.Başvuru tarihlerinde (8-18 Eylül 2014) kayıtlı oldukları Devlet Okulundan e-okul üzerinden destek başvurusunu yapabilecekler.

Eğitim öğretim desteği kapsamında, okul öncesi kurumlarına gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gidecek öğrencilere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500 TL eğitim öğretim desteği verilecek.

Nevşehir’de Altınyıldız Eğitim Kurumlarını tercih eden 400 öğrenci eğitim öğretim desteğinden yararlanmaya hak kazandı. İlkokul 150 öğrenci(anasınıfı dahil), Ortaokul 150 öğrenci, Lise 100 öğrenci olmak üzere toplam 400 öğrenci eğitim öğretim desteğinden yararlanacak.2.Başvuru döneminde bu sayının daha da artması bekleniyor.Nevşehir’de toplam 946 öğrenciye eğitim öğretim desteği verilecek. Altınyıldız Kolejine büyük ilgi göstelen velilere ve öğrencilere teşekkür ederiz.