Cihat Yir

Burdasınız Ana sayfa Lise Cihat Yir

Biyoloji Cihat Yir

01.03.1960 Siverek/Şanlıurfa doğumluyum. İlkokulu Siverek Cumhuriyet ve Ankara Ulus ilkokullarında ortaokul ve liseyi Dörtyol (Hatay) da okudum. 1984 de girdiğim Cumhuriyet Üniv. Fen -Edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümünden 1988 de Biyolog olarak mezun oldum. Üniversiteyi okurken pedegojik formasyonumu ve öğretmenlik sertifikamı aldım. Bu nedenle çok sevdiğim öğretmenlik mesleğini seçtim ve Ankara'da çesitli dersanelerde çalıştım. 1991 yılından 2008 yılına kadar Nevşehir Başaran  dersanesinde biyoloji öğretmeni ve müdür olarak görev yaptım. Bu arada Ankara,Bolu,Kırşehir,Niğde ve Kayseri'de istek üzerine bazı dersanelerde biyoloji dersleri verdim. 01.08.2008 den beri Türkiye'nin Örnek Okulu Altınyıldız Koleji'nde biyoloji öğretmeni olarak çalışmaktayım. Evli ve bir çocuk babasıyım. Amacım biyoloji öğretiminde bilgi ve deneyimlerimi öğrencilerimizle paylaşıp deneyimli kadromuzla onları Türkiye'nin Örnek Okulundan en iyi üniversitelere göndermeye çalışmaktır.