2024 LGS YERLEŞTİRMEDE ALTINYILDIZ FARKI

2024 LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARINDA ALTINYILDIZ ORTAOKULUNDAN MUHTEŞEM BAŞARI

Altınyıldız Ortaokulu öğrencileri Türkiye’nin en iyi liselerine yerleştiler. Nevşehir’in gururu Türkiye birincisi Eymen ÖNÜGÖREN’İN 2024 LGS yerleştirme sonuçlarına göre 500 tam puan alarak Ankara Fen Lisesi’ni kazanmıştır. Yerleştirme sonuçlarına göre;

78 öğrencimiz Fen Liselerine (Altınyıldız Fen Lisesi başta olmak üzere, Ankara Fen Lisesi, Kayseri Osman Ulubaş Fen Lisesi, İstanbul Fen Lisesi, Bursa Nilüfer Fen Lisesi, Malatya Fen Lisesi, Nevşehir Fen Lisesi, Ürgüp Tesan Fen Lisesi…),

45 öğrencimiz Anadolu liselerine (Altınyıldız Anadolu Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Tarsus Amerikan Koleji, Eskişehir Anadolu Lisesi, Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nevşehir Anadolu Lisesi, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi…) yerleşmiştir.

İlköğretim Kurum Müdürü Ahmet ÜNAL yaptığı açıklamada: “Altınyıldız İlköğretim Kurumu kurulduğu günden bugüne Ortaöğretime Geçiş Sınavları’ nda 64 Türkiye 1.liği elde etmiş ve okul puan ortalamaları ile yıllardır Nevşehir 1.si okul olmuştur. Elde ettiği sınav puan ortalamaları ile akademik olarak, sosyo-kültürel alanlardaki başarıları ve Türkiye’nin en iyi okul kampüslerinden birine sahip olan Altınyıldız Eğitim Kurumları öğrencilerine sunduğu mükemmel öğretim imkânları, sosyal yaşam alanlarıyla Türkiye’nin geleceğini yetiştirmeye devam edip, Nevşehir'in ve Türkiye'nin öncü okulu olmaya devam edecektir.” dedi.

Öğrencilerimizin başarılarında emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimizi kutlar, öğrencilerimize bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar dileriz.