ALTINYILDIZ EĞİTİM KURUMLARI

 “Türkiye’nin Örnek Okulu”

 MEB KALİTE BERATLI-AVRUPA DİL ÖDÜLLÜ TÜBİTAK ÖDÜLLÜ EĞİTİM KURUMU

 

                                      *KREŞ VE ANAOKULU *İLKOKUL VE ORTAOKUL *FEN VE ANADOLU LİSESİ

 

 

Değerli Anne-Babalar, 

 Uzun fakat hızlı geçen bir eğitim-öğretim yılının ardından gelen güzel bir yaz tatili sizleri ve çocuklarınızı bekliyor. Çocuklarınızın başarılı olabilmesi için en az onlar kadar sizler de emek verdiniz, yoruldunuz. Şimdi yine birlikte dinlenip, gelecek yılların daha başarılı geçebilmesi için planlar yapmanın zamanıdır.

Lütfen tatilin daha ilk gününden onlara “vakit kaybetmeden bir ders programı yap”, “Derslerini unutma, Gelecek seneye hazırlan” gibi söylemlerde bulunmayın. İzin verin, geçirdiği bir yılın yorgunluğunu üzerinden atsın. Birlikte bol ve kaliteli zaman geçirmeye çalışın. 

Çocukların gelişim çağını yaşadıkları bu dönemde sağlıklı, sağlam bir fiziki yapıya ihtiyaçları var. Onlara kendilerine uygun sporları yapma imkanı tanıyın. Daha sonrasında yumuşak bir geçişle varsa geçen yıllardan oluşan konu eksiklerini tamamlama konusunda yol gösterici olun. Aynı zamanda daha başarılı bir yıl geçirebilmeleri için gereken tekrarlar ve hazırlık çalışmalarını yapmalarına yardımcı olun. 

 

Sevgili Öğrenciler, 

Bütün bir yıl çalıştınız, emek harcadınız, yoruldunuz. Şimdi elbette dinlenmek, ailenizle ve arkadaşlarınızla vakit geçirmek hakkınız. Ancak bu kadar uzun bir zaman diliminde sıkılmamak için bu tatili hem dinlenme ve eğlenme; hem de kendinizi geliştirme fırsatı olarak görebilirsiniz.

Spor kurslarına, yaz okullarına ve etkinliklerine katılın. Bir müzik aleti çalmayı, güzel sanatlarla ilgilenmeyi mutlaka deneyin.

Cennet Vatanımızın her köşesini imkanlar ölçüsünde gezin. Unutmayınız ki “Çok yaşayan değil, çok gezen bilir.” Ailenizle, sevdiklerinizle, arkadaşlarınızla bol ve kaliteli vakit geçirin. Büyüklerinizi, uzakta olanları imkanlar ölçüsünde ziyaret edin.

Sayısı ve hacmi hiç önemli değil; mutlaka her gün düzenli olarak kitap okuyun. Yaz tatili için kendinize “şu kadar kitap okuyacağım” diye bir hedef koyun ve gerçekleştirmeye çalışın. Unutmayın, isterseniz başarırsınız.

Ders tekrarları yapın. Unutmayın, tekrar edilen bilgiler geç unutulur. Sürekli tekrar bilgilerinizi kalıcı hale getirir. Bu da okul ve sınav başarılarınızı arttırır. Konuları unutmamak için belli bir program dahilinde içinde bulunduğunuz sınıfın derslerini tekrar ederken, üst sınıfın derslerini, konularını da merak ederek araştırın, sorgulayın.

LGS ve YKS gibi geleceğinizi şekillendirecek sınavlar geride kaldı. Artık bilinçli bir tercih dönemi ve yerleştirme takvimi sizleri bekliyor. Şimdiden yolunuz, bahtınız açık olsun. Mezun olup yükseköğretime devam edecek öğrencilerimize üstün başarılar; okulumuzun bir üst sınıfına geçerek gelecek öğretim yılında da Altınyıldız Eğitim Kurumları ailesinde devam edecek öğrencilerimize de şimdiden üstün başarılar ve zihin açıklığı diliyorum. 

 Ortaokuldan liseye geçiş yapacak Sevgili Öğrenciler,

2024-2025 eğitim-öğretim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacaktır. Gelecek yıl Türkiye’nin Örnek Okulu Altınyıldız Eğitim Kurumları’nda olmaya var mısınız? Kayıt avantajlarını ve eğitim imkanlarını öğrenmek için okullarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle yaz tatiline giren öğrencilerime iyi tatiller diliyor; siz velilere karnenin analizini yaparak öğrencinizle birlikte kaliteli vakit geçirmenizi bir kez daha hatırlatıyor; öğrenci, öğretmen ve personelimizle birlikte çocuğunuz için emek veren tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

 Sevgi ve saygılarımla. 14/06/2024

 

 

Seyrani İPEK

Altınyıldız Eğitim Kurumları Genel Müdürü

 


Haberi Paylaş: