“Toplumu gerçek amacına, gerçek mutluluğuna ulaştırmak için iki orduya gerek vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu diğeri ulusun geleceğini yoğuran bilim ordusudur. Bu ordulardan ikiside gerekli ve kıymetlidir. Ancak bilim ordusu birinci orduya niçin ölüp, niçin öldürüldüğünü öğreten ordudur.” Mustafa K. ATATÜRK

Bu öğretiyi feyz alan Türkiye’nin örnek okulu Altınyıldız Fen ve Anadolu Lisesi Eğitim Kadrosu öğrencilerini her alanda yetkin bireyler haline getirmek için özveriyle çalışmaktadır. Bu kapsamda yer alan Sosyal-Kültürel etkinliklerden biri olan ve her sınıf düzeyinde yapılan bilgi yarışmalarını düzenlemiştir.

Bilgi yarışmasında 9. 10. ve 11. Sınıfları 3‘er öğrenci temsil etmiştir. Öğrencilere Matematik, Edebiyat, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya ve Beden Eğitimi(spor) derslerinden sorular yöneltilmiştir. Yarışmalarda birinci olan öğrenciler ödüllendirilmiştir.

Bilgi yarışmasına katılan ve üstün başarı gösteren tüm öğrencileri tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.