LGS HAZIRLIĞINDA PROFESYONEL ADIMLAR

Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler için düzenlenen motivasyon ve sınav teknikleri seminerinde, sınav kaygısının yönetimi ele alındı. Rehber öğretmenimiz Murat Alkış öğrencilerin sınav sürecinde yaşadığı kaygının doğal olduğunu ve doğru yöntemlerle bu kaygının kontrol edilebileceğini vurguladı. Öğrencilere, nefes egzersizleri ve pozitif düşünme gibi teknikler öğretilerek sınav öncesi stresin nasıl azaltılacağı anlatıldı.

Seminerde ayrıca, sınav sırasında zamanı verimli kullanma, kolay sorulardan başlama ve zor sorulara geçiş yapma gibi pratik sınav stratejileri paylaşıldı. Öğrencilerin düzenli çalışma planları oluşturarak motivasyonlarını yüksek tutmaları gerektiği de belirtildi. Rehber öğretmenimiz, sınav başarısının sadece bilgiyle değil, kaygı yönetimi ve doğru tekniklerle de bağlantılı olduğunu vurguladı. Seminer sonunda öğrenciler, sınav sürecine daha hazırlıklı ve özgüvenli olduklarını dile getirdi. Program, sınav kaygısıyla başa çıkmada öğrencilere önemli rehberlik sağladı.